Zöldhulladék kezelés
Az Önkormányzati rendelet szerint a város területén 2002-től tilos a zölhulladék égetése, az Önkormányzat városunk területén bevezette a szelektív és a zöldhulladékgyűjtés szabályozott megoldását.
 
 
Ennek megfelelően március 15. és november 15. között a következőképpen alakul a zöldhulladék elszállítása:
  • Hétfőn: Dunafüred
  • Szerdán: Urbárium, Újtelep
  • Csütörtök: Óváros
Amennyibben százhalombattai lakos saját járművel zöldhulladékot kiszállít a Hulladékudvarra, vagy a Komposztálóra, úgy azt térítés ellenében lerakhatja!
 
A Hulladékudvarra történő szállítás esetén a zöldhulladék lerakási díja 1.956 Ft/m3+ÁFA=2.484 Ft.
 
A zöldhulladékokat bármilyen áttetsző műanyag zsákban, a gallyakat kötegelve lehet az ingatlanok elé kihelyezni. A város összképe miatt, kérjük a kihelyezést a szállítás napján reggel 6 óráig tegyék meg, mert a későn kirakott zsákokért és gallyakért már nem tudunk visszamenni, ezért azok ott maradhatnak.
 
Ezek a zsákok csak az elszállítás megkönnyítését szolgálják, a hulladék lerakó-telepeinken a zöldhulladékokat komposztáljuk, a műanyag zsákokat pedig ártalmatlanítjuk.
 
 
A hulladékokat erősebb gallyak esetén kötegelni, kisebb zöldhulladékok esetén, mint az avar, vagy a levágott fű, zsákolni kell. Ez történhet tetszőleges zsákban, de a zsáknak átlátszónak kell lennie, mert csak így egyértelmű, és így megengedett a hulladék begyűjtőinek az elszállítás.
 
 
Nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállítását, megrendelésre a +36/23/354-854 telefonon, díj ellenében vállaljuk.