Zöldhulladék kezelés
Zöldhulladék gyűjtés időpontjai Százhalombattán.
 
A rendszeres települési hulladékszállításba bekapcsolt családi házas és üdülőövezetekben, a kertekben keletkezett zöldhulladék begyűjtése március 01-től november 30-ig tartó időszakban rendszeres. A szolgáltatás külön szerződés keretében megrendelt szolgáltatásként érhető el. 
 
A zöldhulladékot kizárólag 120 vagy 240 literes űrtartalmú gyűjtőedényekben összegyűjtött állapotban szállítja el a Szolgáltató heti rendszerességgel a zöldhulladék elszállítására vonatkozó szolgáltatási szerződéssel rendelkező háztartásokból.
A SZÁKOM Nonprofit Kft-nél megvásárolható edényzetek árai:
- 120 l-es nettó 11 023Ft bruttó 14 000 Ft
- 240 l-es  nettó 14 960 Ft bruttó 19 000 Ft
 
A szerződött ügyfelelinknek a többlet hulladékra biztosítunk matricákat, melyeket 120 l-es zsákra lehet felhelyezni és a szállítás napján a kuka mellé kitenni.
 
2024-es évben a 2022. évi árakon biztosítjuk a matricákat bruttó 165 Ft-ért.
 
Begyűjtésre kizárólag zöldhulladék kerülhet, a növényi eredetű biológiailag lebomló hulladékon kívül egyéb hulladék (háztartási hulladék, állattetem, építési törtmelék stb). elhelyezése tilos.
 
Amennyiben igényt tartanak a zöldhulladék háztól történő elszállítására, szerződést kell kötni a SZÁKOM Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán kérhető nyomtatvány kitöltésével. A szerződéskötéssel egyidőben átadásra kerül egy matrica, amit a gyűjtőedényre kell ráragasztani.
 
Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy kizálólag azon ingatlanhasználóktól áll módunkban elszállítani a zöldhulladékot, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek és felmatricázott edényt helyeznek ingatlanjuk elé. Zsákokba, kötegekbe, kupacokba kihelyezett zöldhulladékot a továbbiakban nem szállítunk el! Az így kihelyezett zöldhulladék is illegális hulladék elhelyezésnek minősül, mely szankciókat és akár büntetőjogi és jelentős összegű bírságot vonhat maga után.
 
Nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállítására külön megrendelésre, térítés ellenében van lehetőség, melyről ügyfélszolgálatunkon a köztisztasági csoportnál kérhetnek további információt.
 
 
A szállítási időszak a megszokott rendszerben a teljes vegetációs időszakot lefedve minden év március 01-től november 30-ig tart.
 
Járataink ebben az időszakban heti egy alkalommal, az alábbiakban található szállítási rend szerint fogják üríteni az ingatlanok elé kihelyezett gyűjtőedényeket:
Időpont: március 01.-november 30-ig Helyszín
Hétfő Dunafüred: Damjanich utcától balra eső városrézs (Vasút utca és a Damjanich utca közötti rész, valamint a Vasút utca és Tulipánutca közötti rész.)
Szerda
Dunafüred: Damjanich utca és az attól jobbra eső városrész (Damjanich utca és a Csónakház közötti rész)
Újtelep- Úrbárium
Csütörtök Óváros
 
Megkérjük tisztelt ügyfeleinket az új rendszerre történő átállás zökkenőmentes bevezetése, segítése érdekében szerződéskötési igényeiket, valamint gyűjtőedény vásárlási szándékukat időben jelezzék ügyfélszolgálatunk felé.
 
 
Az Önkormányzati rendelet szerint a város területén 2002-től tilos a zölhulladék égetése, az Önkormányzat városunk területén bevezette a szelektív és a zöldhulladékgyűjtés szabályozott megoldását.
 
Nagyobb mennyiségű zöldhulladék elszállítását, megrendelésre a +36/23/354-854 telefonon, díj ellenében vállaljuk.  A zöldhulladék szállításának ára, platós autóval bruttó 12.790 Ft/fuvar.